Red Čuvara grada Zagreba
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Procedura za potencijalne članove

Go down

Procedura za potencijalne članove Empty Procedura za potencijalne članove

Post by Brat Liberius Mon Mar 12, 2012 2:14 pm

Za sve zainteresirane potencijalne članove preporučujemo prvo čitanje Općih podataka, ciljeva i djelatnosti Udruge, a onda i Vanjskog i unutarnjeg ustroja Udruge. Ukoliko se slažu s navedenim i žele se baviti ciljevima i aktivnostima Udruge mogu pokrenuti sljedeću proceduru:

1. Zatražiti od članova vodstva Udruge (na cuvarigradazagreba@gmail.com i tabularius.custodum@gmail.com) ili skinuti s internetskih stranica Udruge formular - Molba za razmatranje uvrštenja u članstvo Reda Čuvara grada Zagreba (može se skinuti i na poveznici na dnu ovog posta). Molba sadržava osnovne podatke molitelja, njegove interese i hobije te razloge želje za bavljenjem oživljenom poviješću unutar Udruge. Molba također i sadržava polje u kojemu molitelj može upisati je li se prije bavio oživljenom poviješću, u kojoj udruzi, koliko dugo i je li stekao neki rang po iskustvu. Ukoliko se molitelj primi, Kapitul će odlučivati o prihvaćanju i usklađivanju tog ranga s unutrašnjom hijerarhijom Udruge.

Drugi dio molbe molitelj ne ispunjava. On sadrži datum Kapitula (sastanka članova Udruge) na kojem članovi glasovanjem odlučuju o prihvaćanju ili odbacivanju molbe. Ako Kapitul glasuje natpolovičnom većinom u korist molitelja, molitelj može pristupiti daljnjem koraku prema članstvu u Udruzi. Ako Kapitul glasuje izjednačeno, glasovanje se ponavlja na sljedećem Kapitulu dok se ne riješi izjednačenost. Ako Kapitul glasuje negativno, molitelju se odbija molba i na molbi pišu preporuke i razlozi odbijanja. Ako molitelj želi, nakon tri mjeseca od Kapitula na kojem je odbijen ima mogućnost ponovno zamoliti primanje, s uključenim prilogom obraćanja izravno Kapitulu kako bi razriješio pitanje zašto je odbijen. Ako Kapitul drugi put odbije molbu, molitelj više do daljnjega nema pravo na molbu za razmatranje članstva (osim u nekom izvanrednom slučaju što i opet odlučuje Kapitul i to isključivo na prijedlog, molbu i argumentiranost jednog od starijih članova).

2. Ako Kapitul prihvati molbu odmah glasuje i o statusu unutar unutarnje hijerarhije novog člana (ovisno o njegovu iskustvu u oživljenoj povijesti) te svoje zaključke ispisuje na molbi. Molitelj potom prvom prilikom potpisuje zahtjevnicu za članstvo koju će mu dati tajnik Udruge, a koja sadrži njegove osobne podatke i izjavu o odgovornosti u bavljenju oživljenom poviješću. Prilaže svoju fotografiju i plaća iznos godišnje članarine tajniku Udruge (200 kn).

3. S tajnikom Udruge može se komunicirati preko e-pošte tabularius.custodum@gmail.com.

4. Tajnik Udruge po zahtjevnici upisuje molitelja kao novog člana u Registar članova i izdaje mu iskaznicu Udruge.

5. Novi član po primanju u Udrugu dobiva pravo na sve informacije i informacijska sredstva unutar Udruge i prava i obveze prema Regulama i unutarnjem ustroju Udruge.

Potencijalni članovi mogu preuzeti molbu klikom na donju poveznicu:
Attachments
Procedura za potencijalne članove Attachment
Molba za razmatranje uvrstenja u clanstvo Reda Cuvara grada Zagreba.docx (17 Kb) Downloaded 765 times
Brat Liberius
Brat Liberius
Magister
Magister

Posts : 376
Join date : 2012-03-08
Age : 43
Location : Priorat zagrebački

http://www.cuvari.hr

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum