Red Čuvara grada Zagreba
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Procedura za potencijalne članove

Go down

Procedura za potencijalne članove Empty Procedura za potencijalne članove

Post by Brat Liberius on Mon Mar 12, 2012 2:14 pm

Za sve zainteresirane potencijalne članove preporučujemo prvo čitanje Općih podataka, ciljeva i djelatnosti Udruge, a onda i Vanjskog i unutarnjeg ustroja Udruge. Ukoliko se slažu s navedenim i žele se baviti ciljevima i aktivnostima Udruge mogu pokrenuti sljedeću proceduru:

1. Zatražiti od članova vodstva Udruge (na cuvarigradazagreba@gmail.com i tabularius.custodum@gmail.com) ili skinuti s internetskih stranica Udruge formular - Molba za razmatranje uvrštenja u članstvo Reda Čuvara grada Zagreba (može se skinuti i na poveznici na dnu ovog posta). Molba sadržava osnovne podatke molitelja, njegove interese i hobije te razloge želje za bavljenjem oživljenom poviješću unutar Udruge. Molba također i sadržava polje u kojemu molitelj može upisati je li se prije bavio oživljenom poviješću, u kojoj udruzi, koliko dugo i je li stekao neki rang po iskustvu. Ukoliko se molitelj primi, Kapitul će odlučivati o prihvaćanju i usklađivanju tog ranga s unutrašnjom hijerarhijom Udruge.

Drugi dio molbe molitelj ne ispunjava. On sadrži datum Kapitula (sastanka članova Udruge) na kojem članovi glasovanjem odlučuju o prihvaćanju ili odbacivanju molbe. Ako Kapitul glasuje natpolovičnom većinom u korist molitelja, molitelj može pristupiti daljnjem koraku prema članstvu u Udruzi. Ako Kapitul glasuje izjednačeno, glasovanje se ponavlja na sljedećem Kapitulu dok se ne riješi izjednačenost. Ako Kapitul glasuje negativno, molitelju se odbija molba i na molbi pišu preporuke i razlozi odbijanja. Ako molitelj želi, nakon tri mjeseca od Kapitula na kojem je odbijen ima mogućnost ponovno zamoliti primanje, s uključenim prilogom obraćanja izravno Kapitulu kako bi razriješio pitanje zašto je odbijen. Ako Kapitul drugi put odbije molbu, molitelj više do daljnjega nema pravo na molbu za razmatranje članstva (osim u nekom izvanrednom slučaju što i opet odlučuje Kapitul i to isključivo na prijedlog, molbu i argumentiranost jednog od starijih članova).

2. Ako Kapitul prihvati molbu odmah glasuje i o statusu unutar unutarnje hijerarhije novog člana (ovisno o njegovu iskustvu u oživljenoj povijesti) te svoje zaključke ispisuje na molbi. Molitelj potom prvom prilikom potpisuje zahtjevnicu za članstvo koju će mu dati tajnik Udruge, a koja sadrži njegove osobne podatke i izjavu o odgovornosti u bavljenju oživljenom poviješću. Prilaže svoju fotografiju i plaća iznos godišnje članarine tajniku Udruge (200 kn).

3. S tajnikom Udruge može se komunicirati preko e-pošte tabularius.custodum@gmail.com.

4. Tajnik Udruge po zahtjevnici upisuje molitelja kao novog člana u Registar članova i izdaje mu iskaznicu Udruge.

5. Novi član po primanju u Udrugu dobiva pravo na sve informacije i informacijska sredstva unutar Udruge i prava i obveze prema Regulama i unutarnjem ustroju Udruge.

Potencijalni članovi mogu preuzeti molbu klikom na donju poveznicu:
Attachments
Procedura za potencijalne članove Attachment
Molba za razmatranje uvrstenja u clanstvo Reda Cuvara grada Zagreba.docx (17 Kb) Downloaded 615 times

_________________
'Ne maior poena quam culpa sit.' - M. T. Cicero Procedura za potencijalne članove 1008674509
Brat Liberius
Brat Liberius
Magister
Magister

Posts : 376
Join date : 2012-03-08
Age : 40
Location : Priorat zagrebački

http://www.cuvari.hr

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum